Óraátállítás munkaügyes szemmel - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Óraátállítás munkaügyes szemmel

munkaügy óraátállítás

oraatallitas_02.jpg

Milyen hatással van az óraátállítás a munkabérre és a munkaidőre?

Március utolsó vasárnapján elkezdődött a nyári időszámítás. Ha az óraátállítás idején a munkavállalóknak beosztásuk szerint munkát kellett végezniük, úgy a tényleges munkavégzés időtartama egy órával kevesebb lett. A nyári időszámítás alkalmazásáról szóló 39/1996. (III. 13.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdése alapján a nyári időszámítás kezdő és záró időpontjában munkát végző – nem havibéres – munkavállalók munkabérét a tényleges teljesítmény, illetőleg a ténylegesen ledolgozott munkaidő alapján kell elszámolni. Amennyiben a munkavállaló alapbére órabérben került meghatározásra, és például március 26-án szombaton 22:00 órától 27-én vasárnap reggel 6:00 óráig kellett munkát végeznie, számára a ténylegesen ledolgozott munkaidő alapján, hét órára jár a munkabére. A havibéres munkavállaló az egy órával rövidebb műszak esetén is havi díjára jogosult, a havibére nem kerül csökkentésre a hiányzó órával.

Munkaidőkeret alkalmazása esetén a munkaidőkeretben ledolgozandó óraszámot nem befolyásolja az óraátállítás, hiszen az Mt. 93. § (2) bekezdése szerint a munkaidőkeretben teljesítendő munkaidőt a munkaidőkeret tartama, a munkaszerződésben rögzített napi munkaidő és az általános munkarend alapul vételével kell megállapítani, melynek során az általános munkarend szerinti munkanapra eső munkaszüneti napot figyelmen kívül kell hagyni. Ennek megfelelően munkaidő-keretbe a március havi munkaidő mértéke 176 órával kerül rögzítésre (22 munkanap x 8 óra) így az „eltűnt” egy óra vagy ledolgozásra kerülhet, vagy állásidőként kerül elszámolásra.

A napi pihenőidő, ha az a nyári időszámítás kezdetének időpontjára esik legalább tíz óra, osztott munkaidőben, megszakítás nélküli tevékenység keretében, több műszakos tevékenység keretében továbbá idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók esetében pedig hét óra az Mt. 104. § (3) bekezdésének rendelkezése értelmében.

2022-03-30

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!