Álláskeresési járadékkal kapcsolatos jogszabályi változások - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Álláskeresési járadékkal kapcsolatos jogszabályi változások

munkajog munkaügy

Igazolólapra és nyilvántartásra vonatkozó előírások az Flt.-ben kaptak helyet.

Hatályát vesztette 2023. január 1-jétől az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához szükséges igazolólapról szóló 34/2009. (XII. 30.) SZMM rendelet, valamint az álláskeresőként való nyilvántartásba vételről, valamint a nyilvántartásból való törlésről szóló 2/2011. (I. 14.) NGM rendelet. A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 36/A. §-ába kerültek át az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához szükséges igazolólapra vonatkozó rendelkezések érdemi változás nélkül.

Korábban a 2/2011. NGM rendeletben szereplő aktív munkahelykereső fogalom-magyarázat az Flt. 58. § (5) bekezdés x) pontja alá került. A nyilvántartásból törlésre vonatkozó szakaszok ez évtől az Flt. 54. § (14) bekezdésében találhatóak.

A fenti jogalkotói döntések nem érintik a rendelkezések tartalmi változásait, csupán másik jogszabályban találjuk meg azokat. Ennek okán az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához szükséges igazolólapok nem kerültek kivezetésre, csupán más jogszabályba kerültek átültetésre, így azt alkalmazni szükséges.

2023-03-01

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!