Változik a SZÉP kártya alszámláinak felhasználása április 25-től! - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Változik a SZÉP kártya alszámláinak felhasználása április 25-től!

cafetéria szép kártya

A Szép kártya szálláshely alszámlájáról mostantól akár állatkerti belépő is vásárolható!

A koronavírus járvány már több, mint 1 éve határozza meg életünket. A megakadályozására hozott intézkedések az élet minden területén erősen éreztették hatásaikal, kiváltképp a szabadidő eltöltésére volt igazán számottevő hatással.

A SZÉP kártyák kiváló lehetőséget nyújtanak anyagi forrás tekintetében a szabadidő eltöltésére, hiszen a munkáltató által rá utalt összeget felhasználhattuk számláink kiegyenlítésére szállás- és vendéglátóhelyeken, emellett több fajta szabadidős tevékenységben való részvételhez is használhattuk fizetőeszközként SZÉP kártyánkat, mint például múzeumokban, vidámparkokban vagy állatkertekben.

Azonban a korlátozások miatt a legtöbb ilyen vállalkozás bezárni kényszerült, így a SZÉP kártyára utalt összegek legnagyobb része is felhasználhatatlanná vált. A szállodák, vendéglátóipari egységek kivétel nélkül bezártak, így az arra költhető SZÉP kártyán lévő összegek is a munkavállalók számláin maradtak.

A kormány a szabályok lazításával együtt a SZÉP kártya tulajdonosoknak is kedvezett: a legfrissebb kormányrendeletek alapján április 25-től bármely alszámlán található összeg bármilyen típusú SZÉP kártya elfogadóhelyen felhasználható lesz, a tevékenységtől függetlenül, tehát a szálláshelyre vagy vendéglátásra szánt összegeket korlátozás nélkül elkölthetjük szabadidős tevékenységekre is.

Az erről szóló jogszabály a 178/2021. (IV.15.) Korm. rendelet Szja tv. 71. § (1) bekezdésében olvasható.

2021-04-26

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!