Wellness fürdőzés védettségi igazolvánnyal vagy anélkül? - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Cikkek, hírek

Wellness fürdőzés védettségi igazolvánnyal vagy anélkül?

védettségi igazolvány

Figyelem, ez a cikk több mint egy éve nem frissült!

wellness_hetvege_02.jpg

Közleményt adott ki az Adatvédelmi Hatóság.

Tél van, hull a hó, 4°C a hőmérséklet, azonban egy gyógyfürdőben a 33 Celsius-fokra hűtött termálvízű medencében üldögélni, a fejünk feletti páraréteget belélegezni igencsak pihentető tud lenni, ráadásul az egészségünkre is jótékony hatással bír.

Ha az álmodozás után visszatérünk a prózai valósághoz, akkor bizony szembesülhetünk azzal, hogy a COVID-19 világjárvány a korábbiaknál veszélyesebb, omikron variánsának rohamos terjedése tapasztalható napjainkban, és emiatt talán az sem egyértelmű, hogy mehetünk-e fürdőzni, avagy sem.

Mehetünk, de van egy „de”!

Az Adatvédelmi Hatóság ismerve a magyarok egy részének téli (fürdőzési) szokásait, közleményt adott ki a koronavírus elleni védettség tényének igazolásáról fürdő (ideértve: uszodák, fürdők, wellness létesítmények) területére történő belépés esetén.

A Hatóság álláspontja szerint a fürdők esetében, ahol más bevett, személyes adatkezeléssel nem járó védekezési mód, - így például a gyakori szellőztetés, vagy a maszkviselés előírása fürdőzés közben - életszerűtlen, ugyanakkor a távolságtartásra vonatkozó előírások is csak korlátozottan érvényesíthetőek jelenleg megfelelő és elfogadható, ha a fürdő üzemeltetője a beléptetés feltételéül szabja a fürdővendég koronavírus elleni védettsége tényének igazolását.

A Hatóság hangsúlyozza azonban, hogy az adatvédelmi alapelvek érvényesülése érdekében kizárólag a védettségi igazolvány, EU védettségi igazolvány, vagy applikáció bemutatását kérheti a fürdő üzemeltetője, az így megismert személyes adatokat jogszerűen nem rögzítheti, azokat nem gyűjtheti.

Saldo-tipp

Védettségi kártya bemutatására vonatkozó vagy bármilyen más adatvédelmet érintő kérdésével forduljon hozzánk!

2022-01-12

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!